fbpx

Ενοικίαση φωτοβολταϊκών από την Tesla Energy με $50 το μήνα

Ενοικίαση φωτοβολταϊκών πάνελ από την Tesla Solar

Η Tesla Energy επιχειρεί να μεταβάλλει την αγορά της ηλιακής ενέργειας και να αυξήσει το χαμένο της μερίδιο με ένα νέο, επιθετικό επιχειρηματικό μοντέλο. Η εταιρεία θα εγκαθιστά δωρεάν τα φωτοβολταϊκά της πάνελ με ενοίκιο $50 το μήνα, χωρίς μακροχρόνιες δεσμεύσεις.

Όταν η Tesla απορρόφησε την Solarcity πριν από 3 χρόνια, παράλληλα σταμάτησε και τις επιθετικές στρατηγικές ανάπτυξης. Η παύση υπηρεσιών όπως η μίσθωση ηλιακών συστημάτων χωρίς προκαταβολή, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη πίεση των ανταγωνιστών, σταμάτησε και την ανοδική πορεία της Tesla Energy. Από την 1η θέση βρέθηκε στην 3η, με το μερίδιό της το πρώτο τρίμηνο του 2019 να είναι μόλις 6,3%, αφού την προσπέρασαν οι Sunrun Inc. (11%) και Vivint Solar Inc. (7,6%).

Ωστόσο, η νέα πρόταση της εταιρείας δείχνει ικανή να ανατρέψει αυτή την εικόνα, αφού με μόλις 50 δολάρια (45 ευρώ) το μήνα η Tesla Energy θα εγκαθιστά και θα ενοικιάζει το μικρό της ηλιακό σύστημα των 3,8 kW, με δυνατότητα ακύρωσης ανά πάσα στιγμή, ενώ όσοι χρειάζονται μεγαλύτερα συστήματα θα μπορούν να ενοικιάζουν το μεσαίο των 7,6 kW και το μεγάλο σύστημα των 11,4 kW το οποίο θα ενοικιάζεται για $195/μήνα. Εξαιρείται η περίπτωση της Καλιφόρνια όπου το μηνιαίο κόστος ανέρχεται σε $65.

Αφού ζήτησε την γνώμη των ακολούθων του για το νέο ξεκίνημα της Tesla Energy, ο Elon Musk ανέφερε πως είναι προφανές το οικονομικό όφελος της ενοικίασης φωτοβολταϊκών για όσους βρίσκονται σε πολιτείες με ακριβό ρεύμα, κάτι που αντικατοπτρίζεται και σε πίνακα που έχει δημοσιεύσει η εταιρεία στην επίσημη σελίδα της.

Σύμφωνα με την Tesla, η λύση της ενοικίασης των φωτοβολταϊκών συστημάτων εκτός από οικολογική μπορεί να εξοικονομήσει και χρήματα στους καταναλωτές αφού στις 6 πολιτείες στις οποίες διατίθεται η συγκεκριμένη υπηρεσία προς το παρόν, οι πελάτες αναμένεται να γλιτώνουν έως και $650 δολάρια ετησίως.

Τιμή και κέρδος για ενοικίαση φωτοβολταϊκών συστημάτων από την Tesla
Πηγή : Tesla.com

Δεν είναι όλα ρόδινα όμως, αφού εάν κάποιος θελήσει κάποια στιγμή να ακολουθήσει την δύσκολη οδό της απεγκατάστασης των πάνελ από την οροφή του θα του κοστίσει $1.500, ποσό από το οποίο η εταιρεία διευκρινίζει πως δεν βγάζει κέρδος.

Ενημέρωση 8/9 : Η Tesla άλλαξε τους όρους των συμβολαίων και καταργεί την χρέωση των $1.500! Αυτό σημαίνει πως εάν κάποιος δεν είναι ικανοποιημένος από την υπηρεσία θα μπορεί να ζητήσει να αφαιρεθούν τα φωτοβολταϊκά χωρίς να πληρώσει κάτι.

Όπως ενημερώνει στην ιστοσελίδα της, σε περίπτωση μετακόμισης ο πρώην ιδιοκτήτης έχει πάντα τη δυνατότητα να μεταβιβάσει την συμφωνία στον νέο ιδιοκτήτη, μεταβιβάζοντας έτσι και το κόστος μίας υποθετικής απεγκατάστασης των πάνελ.

Ενώ η νέα υπηρεσία δείχνει ικανή να αυξήσει το μερίδιο της εταιρείας στις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, μένει να φανεί εάν θα την πιέσει οικονομικά, σε μία περίοδο όπου εντείνονται οι προσπάθειες της Tesla για να καταφέρει να εδραιωθεί στην αγορά του αυτοκινήτου με την κατασκευή νέου εργοστασίου, την αύξηση της παραγωγής και την κυκλοφορία νέων μοντέλων.

 

Παρακολούθησε : (Βίντεο) Υποκλίθηκε μετά την… κόντρα στο φανάρι : «Κάποια μέρα θα αγοράσω ένα»